De slaapschool. (= een individuele therapie)

Goed slapen is een activiteit die door iedereen ten zeerste gewaardeerd wordt. Na een goede nachtrust ben je fris en fit. De dag lacht je tegemoet en je geniet van al je activiteiten. Wie goed slaapt, staat hier niet bij stil. Slapen is een heel natuurlijke activiteit. Als deze natuurlijke vanzelfsprekendheid wegvalt door één of andere verstoring in je natuurlijk slaapritme, voel je je 's morgens slecht. En als wakker liggen jou vaak overkomt, ga je ook de nacht, die je rust en stilte moet brengen, als een eindeloze hel ervaren. Je woelt en draait in je bed en de gedachten aan een volgende rotdag, nemen je helemaal in beslag.

Onze motivatie.

De motivatie om een slaapschool te ontwikkelen ligt in het feit dat enorm veel mensen naar ons gestuurd werden met slaapklachten. Ze zochten daarvoor hulp in de Relaxatietherapie. Slaapproblemen zijn vaak complex en vragen een heel specifieke aanpak. Belangrijk bij slaapstoornissen is ook de aanpak van het oorzakelijk probleem. Waarom slaap je slecht? Vaak hebben slaapklachten dieperliggende gronden die we meestal niet meer kennen, maar de gevolgen ervan zijn heel duidelijk aanwezig. Door spanningen/stress conditioneren we ons denken en het slapen wordt moeilijker. Het denken van de slechte slaper over zijn/haar slaap is veelal negatief.

De basispijlers van de slaapschool.

  • Zelfwaarneming
  • Slaapomstandigheden
  • Relaxatietraining
  • Controle over het denken


Onze aanpak?

De Cereonaanpak is er steeds één van 'inzicht', maar ook zeker ook van 'doen'! Actief werken aan je probleem is de beste methode om een goed resultaat te bekomen. Naast de theorie leer je bij ons tot rust te komen via relaxatietechnieken, die je elke sessie, maar zeker ook thuis, inoefent en toepast.

Praktische afspraken...

De slaapschool loopt over enkele wekelijks terugkerende sessies. Enkele weken nadien volgt een evaluatiesessie.

Slaapschool is een specialisatie in de relaxatietherapie. Indien voorgeschreven door je arts is er een tussenkomst voorzien van je ziekenfonds.

Een afspraak maken voor deze therapie doe je telefonisch.